Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (2023)

De Polar Vantage V-serie is het stokpaardje van de Finse wearable-fabrikant en de Vantage V2 is het nieuwste sporthorloge in deze serie. In deze review lees je wat de positieve en negatieve punten zijn van dit premium sporthorloge.

Polar Vantage V2: de pluspunten

1. Sporthorloge voor de diehard sporter

De Polar Vantage V2 behoort tot de topklasse in de categorie sporthorloges van Polar. Het horloge biedt een bron aan informatie die je nodig hebt om je workouts te analyseren en je prestaties op basis van heel veel data te verbeteren. De Vantage V2 focust zich namelijk op signalen die het lichaam geeft en biedt vervolgens inzichten die ervoor kunnen zorgen dat je je trainingen beter kunt plannen, slimmer kunt trainen en efficiënter kunt herstellen. De balans tussen training en herstel staat hierbij centraal.

Het sporthorloge komt net als zijn voorganger, de Vantage V, met persoonlijke metingen van onder andere de hartslag, slaap, calorieën en bekende functies als FitSpark, hardloopvermogen via de pols, Recovery Pro en Training Load Pro. Al deze mogelijkheden bieden de diehard sporters onder ons meer dan voldoende handvaten om zijn of haar prestaties te verbeteren.

Je kan dit sporthorloge dan ook niet vergelijken met de meeste smartwatches en de vele activiteitentrackers die er tegenwoordig zijn. Polar heeft namelijk een bak aan ervaring, het lanceerde al in 1982 (!) de eerste hartslagmeter met een draadloze verbinding. De smartphone was nog niet eens uitgevonden. Polar introduceerde daarna trainingsschema’s en routes die in de hartslagmeter konden worden ingeladen. Polar is tegenwoordig dus één van de fabrikanten met de betere sporthorloges.

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (1)

2. Herstelmeting

Met Recovery Pro en Training Load Pro kun je je trainingen optimaliseren om zo blessures te voorkomen. Training Load Pro geeft je namelijk een gedetailleerd overzicht van de verschillende manieren waarop je trainingssessies je lichaam belasten. Recovery Pro helpt je weer om een volledig beeld van je herstel te krijgen. Gezamenlijk brengen ze je dagelijks op de hoogte van je trainingsgeschiktheid. Op deze manier leer je je lichaam kennen en balans te vinden tussen training en herstel. Garmin en Suunto hebben soortgelijke functies maar die van Polar vind ik toch wel erg makkelijk in gebruik als je eenmaal de werking ervan onder de knie hebt.

In plaats van Recovery Pro kun je ook kiezen voor Nightly Recharge als herstelmeting. Deze functie vind ik wat makkelijker in gebruik. Voor Recovery Pro moet je namelijk met een hartslagsensor je hartslag eens in de zoveel tijd meten. Daarnaast moet het ook nog eens een hartslagsensor van Polar zijn.

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (2)

3. Nieuwe functies: prestatietesten enLeg Recovery

De Vantage V2 kreeg van Polar ook nieuwe mogelijkheden. Zo zijn er de 'Running en Cycling Performance'- testen. Met deze prestatietesten kan je je hartslag, snelheid en kracht inzichtelijk maken. Hierdoor kan de voortgang nog beter bijgehouden worden. Je kan dus ook zelf je hartslagzones vaststellen en de meting is wat mij betreft stukken betrouwbaarder dan de standaard formule van 220 minus je leeftijd. De hardlooptest zal voor veel hardlopers dan ook een zegen zijn, want een fysieke test bij een sportmedischcentrum kan aardig in de papieren lopen. Voor het uitvoeren van de Prestatietest fietsen heb je een compatibele fietsvermogenssensor nodig. Dat zijn prijzige apparaatjes en niet elke fietser zal er eentje hebben.

(Video) Polar Vantage V2 Review After 100 Days

Leg Recovery is ook een nieuwe functionaliteit. Hiermee kan de gebruiker zonder extra sensoren trainingen optimaliseren. Leg Recovery sluit volgens Polar heel goed aan op de reeds bestaande functies, zoals Training Load Pro en Recovery Pro, om je te helpen begrijpen hoe je lichaam op het trainen reageert en wanneer je klaar bent voor meer.

Heb je een ander Polar-horloge en ben je benieuwd of deze testen ook via een update naar jouw Polar komen, dan moet ik je helaas teleurstellen: “Het staat niet op de planning en gaat hoogstwaarschijnlijk ook niet gebeuren.”

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (3)

4. Uitgebreide testrapporten

Het Polar Flow-ecosysteem omvat tools voor planning en follow-up van je trainingen, activiteiten en slaap. Je vindt deze terug in de app en de desktopversie van Flow. Polar heeft aan dit systeem het nieuwe Test Hub toegevoegd. Test Hub verzamelt al je testgegevens op één plek zodat ze gemakkelijk geanalyseerd kunnen worden en beter inzicht bieden in je voortgang. Je vindt er onder andere bovenstaande testen en de orthostatische test. Deze test laat ook zien hoe je lichaam reageert op training, maar neemt ook zaken mee zoals stress, slaap en een opkomend griepje. Ook voor deze test is een Polar-hartslagsensor een vereiste.

De tests zijn heel erg overzichtelijk weergegeven op desktop en je kan je sportieve prestaties over lange periode hier goed analyseren. Helaas is dit in de app niet mogelijk en dat vind ik toch wel jammer omdat ik de app vaker gebruik.

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (4)

5. Muziekbediening

De Polar Vantage V2 heeft ook muziekbediening gekregen. Dit is een veelgevraagde functie waarmee je nu eindelijk op een Polar-horloge je muziek kunt bedienen zonder je smartphone tevoorschijn te halen. Het Polar-horloge maakt hiervoor verbinding met de muziek-app op je smartphone. Helaas kun je nog altijd geen muziek op het apparaat zelf opslaan. Dat is bij de grote concurrent Garmin wel mogelijk en hierdoor kun je hardlopen met muziek zonder je telefoon bij je te hebben.

6. Bediening via knoppen

De Vantage V2 heeft vijf knoppen die, afhankelijk van de gebruikssituatie, verschillende functies hebben. De knoppen zijn groot, voorzien van een ribbelstructuur en zijn met voldoende afstand van elkaar geplaatst. Daarnaast geven ze een lichte feedback als je ze indrukt. Hierdoor is het horloge erg makkelijk te bedienen en heb ik het touchscreen eigenlijk nooit gebruikt.

(Video) Polar Vantage V2 - In-Depth Runners Review! - Packed With Training Tools! Is It Worth It?

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (5)

7. Accurate gps-meting

De gps-nauwkeurigheid van de V2 is vrijwel gelijk aan de meeste GPS-horloges die ik heb getest. Ik kan geen grote uitschieters, zowel positief als negatief, ontdekken.

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (6)

Polar Vantage V2: deminpunten

1. Donker scherm

Het scherm van de Vantage V2 is in tegenstelling tot de Polar Grit X een stuk minder scherp. Daarnaast is het scherm minder goed afleesbaar in donkere omstandigheden en daardoor soms ook lastig af te lezen in zonlicht. Daar had ik bij de Grit X totaal geen last van.

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (7)

FitSpark

2. Persoonlijke records en sociale aspect

Ik mis bij Polar nog altijd het sociale aspect dat je als sporter kan motiveren om net dat stapje harder te gaan als je vrienden. Je kan bij Polar bijvoorbeeld geen vrienden toevoegen via sociale netwerken of je adresboek. Je kan alleen op een heel omslachtige manier mensen volgens via Polar Flow, in de app bestaat die mogelijkheid niet. De koppeling met Strava maakt dit deels goed, maar dan zit je wel weer aan een extra app vast.

Polar beschikt daarnaast ook niet over uitdagingen (om je Garmin-vrienden mee uit te dagen) en de daarbijbehorende badges en persoonlijke records (die je kunt verbeteren). Ben je competitief ingesteld? Dan zal je voor deze functies moeten uitwijken naar Strava of een horloge van Garmin moeten aanschaffen.

> Meld je aan bij Androidworld-sporters op Polar

(Video) Polar Vantage V2 | Get to know

> Meld je aan bij Androidworld Runners op Strava

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (8)

3. Navigatie is niet gratis

Polar introduceerde op de Grit X turn-by-turn spraaknavigatie via Komoot. Komoot is een uitstekende tool om outdoor-routes voor onder andere (berg)wandelen, mountainbiken, gravelbiken, wielrennen, hardlopen te plannen. Ik kende Komoot niet maar was meteen onder de indruk van de gedetailleerdheid waarop je routes kunt maken. Je kan bijvoorbeeld tochtjes maken langs restaurants en bezienswaardigheden en de moeilijkheidsgraden van MTB-singletracks en wandelpaden bekijken.

De Polar Vantage V2 beschikt ook over Komoot-integratie en dat is zeker een pluspunt. Een groot nadeel is het kostenplaatje. Komoot Maps biedt namelijk spraaknavigatie en offline kaarten voor een eenmalige aankoop. Die kosten vallen op zich nog mee, afhankelijk van de regio's waar je Komoot wil gaan gebruiken.

Dan is er ook Komoot Premium. Dit terugkerende abonnement van 59,99 euro bevat heel veel extra's zoals sport-specifieke kaarten. Dat zijn dus kaarten met speciale tracks voor fietsers, mountainbikers of wandelaars. Op deze kaarten zie je officiële mountainbikepaden en alle lange-afstand-fietsroutes. Je ziet tevens in één oogopslag alle paden die op jouw moeilijkheidsgraad aansluiten. Ik heb zo'n abonnement omdat ik graag in de bossen fiets maar af en toe op de weg wil racen. Toch is zestig euro best veel voor navigatie en op het scherm van je Polar zie je geen uitgebreide kaart, alleen een breadcrumb trail met een lijn en een pijl die je moet volgen.

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (9)

4. Horloge personaliseren

Polar beschikt niet over apps of apps van derden, je zal het dus moeten doen met de functies die Polar aanbiedt. Er zijn ook geen watchfaces om in te stellen. Je kan de alleen de weergave van de functies op het horloge en de trainingsweergaven van je favoriete sportprofielen aanpassen. Daarnaast neemt de Vantage V2 de kleurthema's van de goedkopere Polar Unite over, maar die thema's vind ik nogal magertjes. Al met al is het dus 'take it or leave it' bij Polar.

5. Hartslagmeting niet altijd nauwkeurig

In tegenstelling tot de gps-nauwkeurigheid van de V2, laat de hartslagmeting het wel eens laten afweten. Bij de Polar Grit X constateerde ik dat ook al en aangezien de V2 dezelfde sensor heeft, zie je het hier ook weer terug.

(Video) Polar Vantage V2 | Music controls

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (10)

Conclusie

De Polar Vantage V2 is met recht het nieuwe topmodel van Polar dankzij een aantal zeer nuttige testen die meer inzicht geven. Helaas komen deze testen niet naar de Vantage V dus voor degenen die willen upgraden, zal dit een reden kunnen zijn. Ook de Komoot-navigatie is een reden om voor de V2 te gaan aangezien de V dit niet heeft. Aan de andere kant is de V2 op hardwaregebied een bescheiden upgrade ten opzichte van de Vantage V. De nieuwe softwarematige functies zouden je dus over de streep kunnen trekken. Dan is er nog de Polar Grit X. Dit is ook een multisporthorloge maar dan speciaal ontworpen voor outdoor-liefhebbers. De V2 komt qua functies bijna overeen met de Vantage V2. Als je twijfelt tussen één van de drie, dan kun je hier de specificaties vergelijken.

Ben je als hardloper of zit je veel op de fiets en en zoek je een sporthorloge zonder poespas? Dan ben je met de V2 aan het juiste adres. Zoals ik heb aangegeven krijg je bij Polar heel veel nuttige informatie om je workouts te analyseren en je prestaties op basis van heel veel data te verbeteren. Voor het personaliseren van het horloge, het downloaden van apps en het sociale aspect kun je beter aankloppen bij Garmin. Polar focust zich liever op zijn eigen hardware en software.

Ben je geen diehard sporter maar ben je wel regelmatig in de sportschool te vinden? Dan is de Polar Ignite een goede keuze. Wil je een stapje verder? Dan ben je met de Polar Vantage M qua prijs-kwaliteitverhouding aan het goede adres. Voor beginnende sporters is de Polar Unite een goed alternatief.

Voor wie is de Polar Vantage V2 bestemd?

- Voor gevorderde sporters die hun prestaties willen verbeteren

- Voor gevorderde sporters die inzicht willen hebben in hun conditie en efficiënter willen herstellen om de kans op blessures te voorkomen

- Voor sporters die een marathon willen lopen of grote afstanden op de racefiets afleggen

(Video) Polar Vantage V and M | Training with Key Features

Polar Vantage V2 review: dit zijn de plus- en minpunten (11)

Polar Vantage V2 kopen

De Polar Vantage V2 heeft dezelfde adviesprijs als de Vantage V gekregen, namelijk 499,90 euro en 549,90 euro voor het pakket met een hartslagsensor. Het sporthorloge is verkrijgbaar in de kleuren Black, Grey/Lime en Green. Er zijn ook horlogebandjes in verschillende kleuren en maten beschikbaar. Deze kosten 9,90 euro en 34,90 euro per stuk.

 • Polar Vantage V2 kopen viaPolar
 • Polar Vantage V2 kopen viaBol.com
 • Polar Vantage V2 kopen viaCoolblue
 • Polar Vantage V2 kopen viaAmazon

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

FAQs

Wat is de beste Polar? ›

Polar Vantage V2: Het allerbeste Polar sporthorloge. Polar Grit X Pro: Het beste Polar sporthorloge voor buitensporters. Polar Pacer Pro: Het beste Polar sporthorloge zonder touchscreen. Polar Ignite 2: Het beste Polar sporthorloge voor diverse sporten.

Is Polar een goed merk? ›

Het merk Polar specialiseert zich al sinds 1977 in hartslagmeting en technologische innovaties. De prestaties voor hartslagmeting zijn bij dit merk uitzonderlijk goed. Middels optische hartslagmeting krijg je een nauwkeurig beeld van hoe snel het bloed door je aderen stroomt en hoe snel het hart klopt.

Welke GPS kiezen Polar? ›

Om te trainen met de Polar Vantage V2 heb je niet specifiek de H10 nodig. Wil je echter het beste halen uit je hartslagmeting, dan raden we aan om ook de H10 te gebruiken. Voor bepaalde activiteiten, zoals kracht- en intervaltraining, is een hartslagmeting op de borst aangewezen.

Hoe zet je Polar horloge uit? ›

Als je het horloge opnieuw opstart, gaan je instellingen en persoonlijke gegevens niet verloren. Je kunt je horloge ook opnieuw opstarten door de knop 10 seconden ingedrukt te houden. Uitschakelen: Schakel je horloge uit. Houd de knop ingedrukt voor opnieuw inschakelen.

Wat is de beste Garmin horloge? ›

De Garmin Forerunner 55 is de beste sporthorloge en eigenlijk alles wat een veeleisende hardloper nodig heeft. De 55 is mooi, erg licht, topkwaliteit, betrouwbaar en hoeft niet vaak opgeladen te worden. Hij is de opvolger van de Garmin Forerunner 45 en is het nieuwste Garmin sporthorloge model van 2021.

Wat is het verschil tussen Garmin en Polar? ›

Het verschil tussen Garmin en Polar is dat Polar een hartslagmeter fabrikant is die ook GPS dingen er bij zijn gaan doen. Garmin is een GPS fabrikant die ook hartslagmeterdingen er bij is gaan doen. De keuze is dus aan jou en ze zijn beide gewoon goed in mijn ogen.

Welk horloge heeft de beste hartslagmeter? ›

De Fitbit Charge 4 is de beste keuze voor wie niet teveel geld uit wil geven voor een accurate hartslagmeter. We hebben hem 3 dagen getest in combinatie met een de Polar H10 en daaruit blijkt dat de Fitbit Charge 4 zeer accuraat meet.

Is Polar waterdicht? ›

De meeste Polar producten kunnen worden gedragen tijdens het zwemmen. Het zijn echter geen duikinstrumenten. Druk niet op de knoppen terwijl het apparaat onder water is; zo behoud je de waterbestendigheid. Polar apparaten met hartslagmeting aan de pols zijn geschikt voor zwemmen en baden.

Welk GPS systeem is het beste? ›

De 5 beste gps-trackers in een oogopslag

Garmin GPSMAP 64st - Dit is dé beste gps-tracker van 2023. Spot Gen3 - Beste koop gps-tracker voor elke fervente wandelaar. Garmin eTrex 10 - De beste gps-tracker voor geocaching. Garmin Oregon 700 - Beste gps-tracker met touchscreen.

Wat is beter GPS Glonass of GPS Galileo? ›

Selecteer GPS + GLONASS (Russisch satellietsysteem) voor nauwkeurigere positiegegevens in situaties met slecht zicht op de lucht. Selecteer GPS + GALILEO (satellietsysteem van de Europese Unie) voor nauwkeurigere positiegegevens in situaties met slecht zicht op de lucht.

Waar hang je de GPS het beste? ›

Vaak wordt de gps onder de achteruitkijkspiegel geplaatst. Hij belemmert daar echter het zicht. Kies liever voor een zo laag mogelijke plaats op de voorruit, bij voorkeur in het midden (aan de zijkanten is de ontvangst vaak gestoord).

Hoe lang gaat Polar horloge mee? ›

Welk sporthorloge gaat het langste mee zonder opladen?
Batterijduur met GPSBatterijduur zonder GPSHorloge
100 uur****7 dagenPolar Pacer Pro
89 uur28 dagenGarmin Fenix 7X
57 uur18 dagenGarmin Fenix 7
42 uur16 dagenGarmin Epix (Gen2)
11 more rows

Hoe meet Polar je slaap? ›

De Sleep Plus Stages meting is gebaseerd op registratie van bewegingen van je niet-dominante hand met een ingebouwde 3D-versnellingsmeter en registratie van je hartslaginterval bij je pols met een optische hartslagsensor. In de ochtend kun je op je horloge je slaapscore bekijken.

Hoe zet je een horloge goed? ›

Je horloge verzetten in een paar stappen
 1. Trek de kroon van je horloge uit.
 2. Draai de wijzers met de klok mee naar de juiste tijd.
 3. Indien het horloge ook een datum aanduiding heeft, duw je de kroon één stapje terug en verzet je de datum.
 4. Duw de kroon helemaal terug, je horloge staat nu weer goed.
Mar 28, 2023

Wat is de beste smartwatch voor gezondheid? ›

De Samsung Galaxy Watch4 is de beste fitnesscoach waarmee je in een handomdraai inzicht in je gezondheid hebt. Dankzij het gebruik van WearOS gaat er een... Als je op zoek bent naar een smartwatch die je gezondheid in de gaten houdt en je daarbij helpt met bewegen, dan is de Samsung Galaxy Watch4 een uitstekende keuze.

Welke smartwatch is het nauwkeurigst? ›

Natuurlijk wordt de test vervolgd met een meting waarbij de Garmin Fenix 6 op de nauwkeurigere instelling staat (seconde i.p.v Smart) maar voorlopig valt de Apple Watch 5 in nauwkeurigheid het meeste op. Dit merk doet zijn naam eer aan op het gebied van 'de beste willen zijn'.

Hoelang gaat een Garmin horloge mee? ›

Batterijduur van een Garmin smartwatch
Garmin smartwatchType smartwatchBatterijduur in smartwatch modus
tactix® 7 ProTactisch horloge28 dagen / 37 dagen met Solar
tactix® 7 Pro BallisticsTactisch horloge28 dagen / 37 met Solar
Venu® 2Smartwatch11 dagen
Venu® 2 PlusSmartwatch9 dagen
72 more rows
Jul 21, 2022

Wat is een normaal stressniveau Garmin? ›

Het stressniveau wordt aangegeven op een schaal van 0 tot 100, waarbij 0 tot 25 een rusttoestand, 26 tot 50 een laag stressniveau, 51 tot 75 een gemiddeld stressniveau en 76 tot 100 een hoog stressniveau aangeeft.

Welke Garmin horloge voor wandelen? ›

Wandelen: de Instinct Solar

Maak je regelmatig langere, wat intensievere wandelingen? Dan is de Instinct Solar gps-horloge een fijne. Door de ingebouwde zonnecel gaat de batterij van dit outdoorhorloge extra lang mee. Daarnaast monitort de Instinct Solar de hele dag je hartslag, activiteit, slaap- en stressniveau.

Hoe activiteit van Polar naar Strava? ›

Koppel je Polar Flow- en Strava-accounts via de instellingen op je Polar Flow. Bekijk de instructies van Polar voor meer informatie. Als de koppeling is voltooid, worden nieuwe activiteiten automatisch vanuit de Polar Flow-app of Polar Flow Sync of Polar Beat naar Strava gesynchroniseerd.

Hoe valt Polar? ›

vallen altijd een beetje op. Wijde baggy broeken zoals de Polar Skate Co. Big Boy, 90s Jeans of de 93 Jeans behoren tot de meest populaire skatebroeken. De Big Boy van Polar Skateboards is een klassieke baggy broek en doet sterk denken aan het begin van street skaten.

Hoe betrouwbaar is een sporthorloge? ›

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de betrouwbaarheid van sporthorloges. En helaas zijn de meeste onderzoeken het erover eens: een sporthorloge is niet erg betrouwbaar voor het meten van het dagelijks energieverbruik, maar kan wel een goede indicatie geven op basis van leeftijd, geslacht, lengte en gewicht.

Hoe betrouwbaar is hartslagmeter horloge? ›

Factcheck. Een Amerikaans onderzoek toont aan dat de hartslag die een polshorloge aangeeft niet erg nauwkeurig is. Zo'n polsmeter geeft wel een goed gemiddelde van de hartslag over het ganse verloop van bijvoorbeeld een loop- of fietstocht.

Welk horloge kan bloeddruk meten? ›

De Samsung Galaxy watch3 en Galaxy watch Active2 hebben een update ontvangen die het meten van je bloeddruk mogelijk maakt. Zo kun jij altijd en overal inzicht krijgen in je gezondheid en weet je wanneer je aan de bel moet trekken.

Welke smartwatch meet je bloeddruk? ›

Een smartwatch, waaronder de Galaxy Watch5, kan soms ook gebruikt worden om je bloeddruk te meten. Dit is een belangrijke gezondheidsfunctie. Een te hoge bloeddruk zorgt namelijk voor een verhoogd risico op een hartinfarct of beroerte. Het Samsung-horloge toont zowel de bovendruk als de onderdruk, maar ook je hartslag.

Waar komt het merk Polar vandaan? ›

Van oorsprong komt Polar bier uit Venezuela. De Cervecería Polar C.A. werd in 1941 opgericht door Lorenzo Alejandro Mendoza Fleury, Rafael E. Lujan en Karl Eggers. De eerste brouwerij in Antímano had een jaarcapaciteit van 300.000 hl.

Wat is het verschil tussen spatwaterdicht en waterdicht? ›

Spatwaterdicht is eigenlijk de mindere versie van waterdicht. Beide termen kunnen prima tegen water, maar de waterdichte net iets beter dan de spatwaterdichte. Als we het hebben over tassen, kan de waterdichte variant dus prima in een hoosbui gebruikte worden.

Wat is beter waterafstotend of waterdicht? ›

Het is de hoeveelheid water (in mm per cm2) die op de stof kan staan voordat het materiaal doorlekt. Bij een waterkolom vanaf 1.000 mm (1 meter dus) wordt het als waterdicht aangemerkt. Daaronder, dus bij een waterkolom van 0 tot 1.000 mm, mag de stof als waterafstotend aangeduid worden, maar niet als waterdicht.

Wat is de beste Garmin fietsnavigatie? ›

Kort gezegd is de Edge 1030 Plus de allerbeste en meest uitgebreide fietsnavigatie die Garmin te bieden heeft. De 1030 Plus heeft bizar veel functionaliteiten, een uitstekend werkende navigatie en een indrukwekkende batterijduur.

Wat is de beste fiets navigatie? ›

De beste fiets navigatie van 2023

De Garmin Edge 840 is de meeste nieuwe en complete fietsnavigatie. Bryton S500. De Bryton S500 is een betaalbare maar goede fietsnavigatie en kan bijna net zo veel als de populaire Garmin 540.

Welke fietscomputer voor knooppunten? ›

De app Fietsknoop werkt gemakkelijk wanneer je zelf knooppuntroutes wilt uitstippelen. Route.nl is de meest volledige app, maar om alle functies te gebruiken moet je wel betalen. ANWB Eropuit (voorheen ANWB fietsen) is een eenvoudige app die zich richt op kant-en-klare fietsroutes met uitgebreide uitleg.

Wat is het verschil tussen GNSS en GPS? ›

GNSS staat voor Global Navigation Satelite System en is een verzamelnaam voor alle GNSS systemen. Vaak wordt GNSS verward met GPS. GPS is een onderdeel van GNSS. GPS betekent Global Navigation System en wordt gebruikt door het Amerikaanse leger om exacte plaatsen te bepalen.

Hoe betrouwbaar is GPS? ›

Global Navigation Satellite System ( GNSS ) beter bekend als “GPS” is een wonder van techniek en als alles goed werkt kan de GNSS een positie geven met een nauwkeurigheid van minder dan 3m. Helaas is dat slechts voor 95% betrouwbaar en dit betekent dat gemiddeld 1 op 20 posities niet precies zijn.

Welk land vond het eerste GPS systeem uit? ›

Global positioning system (gps) is een wereldwijd satellietplaatsbepalingssysteem dat vanaf 1967 werd ontwikkeld voor gebruik door de strijdkrachten van de Verenigde Staten.

Is het plaatsen van een tracker strafbaar? ›

Is het gebruik van een GPS tracker strafbaar? Het gebruik van een GPS tracker om uw voertuig (of andere objecten) te volgen waarvan u de eigenaar bent, is volledig legaal. Voorbeelden: het volgen van uw auto, busje of vrachtwagen, maar ook een koffer of pakket.

Is een GPS tracker te traceren? ›

Gps-trackers zijn met een gps jammer te traceren.

Hoe weet ik of mijn auto gevolgd wordt? ›

GPS-trackers zijn kleine apparaten die overal kunnen worden gebruikt om de positie van een voertuig te bepalen. Als een dergelijke GPS-tracker in de auto is verborgen, weten derden altijd waar de auto zich bevindt door deze te lokaliseren.

Hoe weet je of horloge echt is? ›

Check de aankoopbon en het serienummer

Via de website van het betreffende horlogemerk kan je meestal zien of iemand geautoriseerd dealer is. Bij tweedehands horloges kan je om de aankoopbon vragen. Zo kan je controleren of het horloge bij een geautoriseerde dealer is gekocht en of het serienummer klopt.

Wat kost een horloge waterdicht maken? ›

Uw horloge word weer als nieuw en compleet waterdicht door het gebruik van een vacuüm apparaat of waterdicht apparaat! De kosten zijn vanaf € 35,- afhankelijk van het merk.

Wat doen met oude horloge? ›

Tip. Een werkend horloge kun je een tweede leven geven door het horloge naar de kringloopwinkel te brengen of via internet te verkopen. Een kapot horloge kan vaak nog gerepareerd worden, bijvoorbeeld in een Repair Café. Het horlogemerk Festina recyclet oude horloges.

Welke richting slaap je het best? ›

Kies het liefst voor de linkerzij. Op die manier kunnen lijf en wervelkolom het best ontspannen en herstellen, zo stelt Wouterson. Bovendien helpt het de spijsvertering en hart en milt profiteren ervan.

Hoe krijg je meer slaap? ›

In het kort
 1. Sport of beweeg overdag of vroeg in de avond.
 2. Drink na 6 uur 's avonds geen koffie, thee of iets anders met cafeïne.
 3. Kijk minimaal 1 uur voordat je gaat slapen niet meer naar je telefoon, tablet of computer. ...
 4. Sta steeds rond dezelfde tijd op en ga rond dezelfde tijd naar bed.
 5. Lig maximaal 8 uur in bed.
May 11, 2023

Is bewegen in je slaap goed? ›

Het stimuleert de bloedcirculatie, zorgt voor soepele gewrichten en laat de huid ademen. Als je de hele nacht niet zou bewegen, zou je je de volgende morgen totaal niet uitgeslapen voelen en zo stijf als een plank opstaan. Slaapexperts zijn het dus unaniem eens over het belang van slaapbeweging.

Waarom mag je een horloge niet terugdraaien? ›

Of ze gaan de klok terugdraaien of ze draaien heel snel en dan is hij van slag." Het advies van Raymond is: draai de klok niet achteruit. "Over het algemeen altijd de klok vooruit draaien", vertelt hij. "Dus nooit de klok terugdraaien, het risico dat je wat afbreekt is gewoon zo groot."

Waarom moet horloge links? ›

OPWINDEN VAN HET UURWERK

De knoppen op je horloge zitten bijna altijd aan de rechterkant en daarom is het dus handiger om je horloge om de linkerpols te dragen, zodat je deze met je rechterhand kunt opwinden. De meeste horloges zijn ontworpen voor het gebruik door rechtshandige mensen.

Welke kant moet je horloge dragen? ›

Volgens de etiquette draag je een horloge altijd om de pols van je niet dominante hand. Je dominante hand is de hand waarmee je schrijft. Ben je rechtshandig dan draag je het horloge om je linkerpols. Als je linkshandig bent, draag je hem om je rechterpols.

Hoe lang gaat een Polar Ignite mee? ›

Beschrijving. Lange batterijduur; De Polar Ignite 2 gaat tot wel 5 dagen mee in horlogemodus, of 20 uur bij continue training.

Is de Polar Ignite waterdicht? ›

Polar Unite is een waterdicht fitnesshorloge met geavanceerde hartslagmeting aan de pols en GPS-verbinding. Deze veelzijdige en ultralichte fitness tracker helpt je beter te slapen, slimmer te trainen en de balans in je leven te vinden: het is jouw assistent op weg naar een betere conditie.

Waar wordt Polar gemaakt? ›

Het product 'Polar' wordt tegenwoordig in Finland ontworpen en geproduceerd in Zuid-China. De producten worden naar 80 landen geëxporteerd.

Waar Polar batterij vervangen? ›

H7
 1. Open het batterijklepje door dit met een munt linksom te draaien naar OPEN.
 2. Plaats de batterij (CR 2025) in het klepje met de positieve zijde (+) naar het klepje. ...
 3. Druk de deksel terug in de zender.
 4. Draai het klepje met een muntstuk rechtsom naar CLOSE.

Wat is het verschil tussen waterdicht en waterbestendig? ›

Materialen als polyester en nylon zijn dus van nature beter bestand tegen water dan katoen, alleen al vanwege de samenstelling van het weefsel. Maar een waterafstotende tas is slechts bestand tegen zoveel regen. Een waterdicht materiaal daarentegen biedt een volledige barrière tegen water.

Hoe Polar updaten? ›

Je kunt de firmware als volgt bijwerken:
 1. Sluit je horloge aan op je computer met de meegeleverde kabel. Zorg dat de kabel goed vastklikt. ...
 2. FlowSync start met het synchroniseren van je gegevens.
 3. Na het synchroniseren wordt je gevraagd of je de firmware wilt bijwerken.
 4. Kies Ja.

Waarom Polar? ›

Er zijn heel veel voordelen van hartslag gestuurd trainen met een Polar, hieronder enkele van de zovele voordelen. Minder kans op hart- en vaatziekte. Een goede basis conditie helpt je het uitvoeren van je sets & reps voor krachtsporters.

Hoe werkt Polar Flow? ›

Met de Flow app kun je op elk moment offline snel een visuele interpretatie bekijken van je activiteit en trainingsgegevens. Krijg details van je 24/7 activiteit. Ga na wat er ontbreekt aan het dagelijkse doel en hoe je dit kunt bereiken. Bekijk stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën en slaapduur.

Videos

1. Polar Vantage V2 | Leg recovery test
(Polar)
2. POLAR VANTAGE V - Awesome Functions and Settings Review!
(HRDLPN)
3. Polar Vantage V | Training Load & Recovery Pro
(Polar)
4. Polar Vantage V | Pro GPS multisport watch | Get to know
(Polar)
5. Polar Vantage V | How Molly Huddle trains with data
(Polar)
6. 2021 ALL NEW Garmin Venu 2S vs Polar Vantage M2 vs Suunto 9 PEAK [COMPARISON REVIEW]
(HRDLPN)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated: 15/06/2023

Views: 6243

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.